Articolul se referă la temele:

Achitarea facturilor în Moldova fără a sta în rând. Opțiuni și instrucțiuni1

Achitarea facturilor în Moldova fără a sta în rând. Opțiuni și instrucțiuni

Probabil, dacă acest lucru nu s-ar fi repetat în fiecare lună, atunci aș mai fi stat în rând la plata facturile pentru serviciile comunale. Dar, dat fiind faptul că lucrurile nu stau așa, nu am nicio dorință de a irosi timp în toată luna pentru a fi mai aproape de popor.

Cineva m-ar putea contrazice, spunând că nu este obligatoriu să achit facturile la o anumită bancă, că aș putea găsi o altă filială a oricărei bănci unde nu sunt cozi și să achit fără a sta în rând. Pentru mine aceasta nu este o soluție — în primul rând, băncile nu lucrează în week-end, iar în al doilea — în ultima perioadă de timp nu este atât de simplu să achiți facturile. Toate băncile comerciale au introdus programe speciale și nu mai acceptă plăți la orice oră, preum o făceau anterior.

Mai există o opțiune — cea de a plăti la oficiile poștale. De exemplu, oficiul poștal din preajma casei mele lucrează de luni până vineri, de la ora 8:00 până la 18:00, iar sâmbăta până la ora două. Și, chiar dacă în comparație cu băncile, oficiul poștal nu ia comision pentru achitarea serviciilor comunale, nici această opțiune nu-mi convine — și de această dată, din cauza cozilor mari. Anume din acest motiv, prefer să plătesc facturile pentru serviciile comunale prin intermediul Internetului, cu ajutorul cardului bancar. Și, chiar dacă mă pomenesc fără surse financiare pe aceasta, iar lenea e "cucoană mare", atunci web-money sau terminalul din magazinul din preajma casei, îmi sunt de ajutor.

Așadar, vom încerca să vă prezentăm câteva modalități alternative de achitare a facturilor pentru serviciile comunale.

Sisteme bancare de plăți on-line

În opinia mea, este cea mai comodă și sigură modalitate. Mai mult decât atât, e și cel mai simplu.

Internet-banking oferă posibilitatea nu doar de a plăti facturile pentru servicii, dar și de a primi informații despre soldul în cont, mișcările și extrasele efectuate. Este un factor în deosebi important pentru amatorii de shopping on-line. Totodată, prin intermediul unui asemenea serviciu bancar la distanță, puteți efectua tranferuri interne pe conturi bancare sau să tranferați bani pe conturile diferitor organizații.

Ce este necesar pentru aceasta?

Schema este identică aproape în toate băncile.

1. Să deschideți un cont bancar, dacă nu dispuneți de unul.

2. Să obțineți acces de la bancă la internet-banking.

Pentru orice eventualitate, menționez că acest acces nu presupune numărul cardului, ci parola — nu PIN code sau cod CVV pentru plăți on-line.

3. Să aveți grijă să dispuneți de resurse financiare în sold.

Dacă dispuneți de un card pe care sunt transferate anumite indemnizații, pensia, salariul — atunci acesta vă va fi extrem de util. Va fi nevoie să îndepliniți doar punctul 2. La întocmirea cererii pentru obținerea accesului veți avea obligatoriu nevoie de buletin și numărul contului/cardului.

Mai jos, vă vom prezenta o listă de bănci care efectuează asemenea plăți — cu link-uri către sistemul lor de plăți on-line.

Plata serviciilor

Așadar, ați obținut acces. Este dificil doar prima dată. Sistemele pe care le utilizam eu, îmi permiteau să memorez numărul contractului/facturii și pentru plata următoare — trebuia doar să aleg și să confirm.

Dar, să le luăm pe rând.

  • Intrăm — găsim rubrica "Plata serviciilor".
  • Selectăm agentul economic.
  • Luăm facturile pe care vrem să le achităm.
  • Căutăm cifrele necesare — fie numărul contractului, fie contul personal, fie numărul de telefon.

În majoritatea cazurilor, dacă a fost indicată informația corectă, atunci pe ecran apare suma indicată în factură sau apare posibilitatea de a introduce de sine stătător suma necesară. La fel, va fi indicată și suma comisionului.

De cele mai multe ori, aceasta este de 50 de bani pentru fiecare factură.

După ce a fost efectuată plata, vi se va propune să imprimați sau să salvați informația referitoare la plată.

De asemenea, majoritatea sistemelor vă vor propune să salvați datele contractului și alte informații, pentru a simplifica procedura de plată.

Atât. Tecem la o altă factură.

Probabil, unora le va părea o procedură prea complicată și lungă. Dar, în realitate nu este așa. Mie, personal, pentru achitarea unei facturi îmi trebuie nu mai mult de un minut. În același timp stau la cald și beau cafea.

Banca Comercială Română
Comerțbank
EuroCreditBank
FinComBank
Mobiasbancă
Moldindconbank
Moldova Agroindbank
ProCredit Bank
Victoriabank
EXIMBANK
Energbank



Denumirea băncii Info Orele de achitare la bancă
Banca Comercială Română Nu se achită la bancă
Comerțbanc Ипотечный кредит Nu se achită la bancă
EuroCreditBank Str. Izmail 33 Luni-Vineri de la 09:00 până la 16:00
Str. Miorița 6 Luni-Duminică de la 08:30 până la 13:00
FinComBank Doar unele filiale acceptă achitarea, mai comod va fi să accesați finconpay
Mobiasbancă De obicei filialele acceptă plata în decurs de o oră Luni-Vineri de la 09:00 până la 10:00
Moldindcombank Graficul pentru toate filialele este anexat
Moldova Agroindbank Toate filialele primesc achitarea serviciilor comunale Luni-Vineri de la 14:00 până la 16:00
Pro Cedit Bank Nu se achită la bancă
Victoriabank Graficul pentru toate filialele este anexat
Eximbank Toate filialele primesc achitarea serviciilor comunale Luni-Vineri de la 09:00 până la 10:00
Energbank Toate filialele primesc achitarea serviciilor comunale Perioada 01-15 a fiecărei luni / conform orelor de lucru; Perioada 15-30 (31) a fiecărei luni / între orele 09:00 și 12:00



Achitarea prin intermediul terminalelor de plată

Principiul de plată este același. Vă apropiați de terminal — selectați serviciul pe care intenționați să-l achitați, formați pe monitor numărul contractului/facturii/telefonul, apare suma necesară pentru achitare + comisionul și confirmați. Apoi, introduceți banii în secțiunea specială a terminalului și apăsați butonul "Achită". Atât.

Dar, trebuie să rețineți că terminalul nu oferă rest. Însă, terminalele Qiwi vă propun să transferați restul fie în contul telefonului mobil, fie pentru un act de caritate.

Iar terminalele NettoPro vă propun să creați un cont personal, unde se acumulează restul, care poate fi utilizat pentru efectuarea plăților următoare. Sau, suplimentar, prin intermediul acestor terminale vă puteți suplini contul, și deacum prin internet, pe site-ul pay.nettopro.md să achitați on-line, utilizând banii introduși anterior.

Contul personal, de asemenea, se anexează la numărul de telefon, pe care în continuare vă vor fi expediate parole și coduri de acces.

O altă modalitate de plată la care eu recurg uneori.

Plata cu bani electronici sau carduri Visa sau MasterCard prin intermediul www.31.md

Pentru mine aceste sisteme sunt valoroase anume din motiv că așa îmi pot utiliza banii electronici Webmoney. La noi încă este dificil să-i retragi, iar în acest fel eu îi "pot ridica în numerar".

Comisionul este în mediu de 3%.

Pentru a face plata, sunt necesare aceleași date și să dispuneți de resurse financiare fie pe cardul bancar, fie în sistemul de bani electronici.

Pentru achitarea prin intermediul cardului bancar, aveți nevoie de numărul acestuia, termenul de valabilitate și codul CVV.

Plata poate fi efectuată cu orice card bancar, indiferent de țara de origine a băncii. Această modalitate de plată se potrivește compatrioților noștri, care locuiesc peste hotarele țării, dar care trebuie să-și achite serviciile comunale în Moldova.

Sau, această metodă va mai fi utilă celor care nu au acces la sistemul internet-banking de la banca la care se deservește, dar ar vrea să plătească facturile, folosind cardul bancar.

Sperăm că articolul nostru vă va fi util și vă va ajuta să economisiți timpul prețios pe care, cu siguranță, este mai bine să-l folosiți în beneficiul familiei.

Sursa: Интернет-портал Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Noutățile partenerilor

Noutăți