Articolul se referă la temele:

Alimentația — cheia menținerii sănătății0

Medicul-homeopat Janna Preteca continuă să vorbească despre pașii pe care trebuie să–i urmăm pentru a avea o viață sănătoasă. Pasul trei — alimentația. Cum trebuie să fie aceasta, încât corpul să rămână o perioadă îndelungată tânăr și viguros?

Al treilea pas spre menținerea sănătății noastre este alimentația, iar mai exact nutriția celulară. Din păcate, produsele din ziua de azi nu conțin acea cantitate de minerale, microelemente. Astăzi, vreau să vă prezint un tabel de vitamine și minerale de care avem nevoie în fiecare zi.

De exemplu, pentru a primi doza zilnică de vitamina D, avem nevoie de 5 mg, aceasta se conține în 10 l de lapte. Doza zilnică de vitamina B12 — 3 mg, este vorba de 300 g de brânză. Dacă există necesitatea de a lua acid folic, atunci acesta se conține în două pachete de brânză de vaci. Eu vorbesc despre doza zilnică (24 ore). Sau dacă avem nevoie de zinc — trebuie să mâncăm 27 de ouă.

Vreau să vă prezint și un alt tabel potrivit cantității de minerale și vitamine la 100g de produs. De exemplu, în anul 1985 broccoli avea un conținut de calciu de 103 mg la 100 g de produse, iar în 2002 — 21 mg. În căpșună, erau 60 mg de vitamina B6, iar în 2002 — 8 mg. Despre ce vorbesc aceste cifre? Despre faptul că actualmente produsele nu conțin cantitatea suficientă de microelemente, vitamine, minerale, de care are nevoie organismul nostru. Și chiar dacă mâncați tot ce e mai bun, mai natural, organismul nu le primește în volum deplin și, cu timpul, celulele se extenuează.

Pentru ca aceasta să nu se întâmple, vă recomand suplimentele-bio. De ce are nevoie o celulă? Organismului nostru și noi avem nevoie de 28 aminoacizi. Ce sunt aminoacizii? Proteinele care contribuie la regenerarea organismului nostru. Dacă omul s-a îmbolnăvit, a avut loc un anumit proces inflamator, pentru ca acesta să se reabiliteze are nevoie de aminoacizi. Există un cod special 28 — 15 — 12 — 3.

28 aminoacizi — proteine, regenerare, reabilitarea organismului. Dacă ne imaginăm că organismul nostru este o casă, pe care vrem să o construim, cărămida este proteina.

15 minerale — acestea participă atât la sănătatea fizică, cât și la cea psihică. Dacă, de exemplu, nu este suficient calciu, ce se întâmplă? Apare osteoporoza. Omul este supus riscului de a face fracturi. Dacă se determină insuficientă de iod, se tulbură funcțiile glandei tiroide. În cazul în care este insuficiență de seleniu, este perturbată funcția reproductivă. Fiecare mineral este necesar pentru buna funcționare a organismului nostru.

12 vitamine. Vitaminele practic nu se produc în organismul nostru, motiv din care acestea trebuie să vină din exterior. La fel, acestea participă la toate procesele biochimice, reacțiile din organismul nostru.

8 fermenți. Aceștia contribuie la o mai bună asimilare a acelor aminoacizi, minerale, vitamine. Transportă și pătrund mai bine în celulele noastre.

3 acizi grași esențiali. Aceștia participă la creșterea imunității, funcționarea sistemului reproductiv, totodată aceștia restabilesc și cresc imunitatea. Este vorba de îmbunătățirea memoriei, gândirii, concentrării atenției. Nu putem lăsa la o parte nimic din toate acestea. În organismul nostru totul este legat reciproc și toate la un loc joacă un rol important în reabilitarea și menținerea sănătății organismului.

Încă în anul 1938, cercetătorul francez Alexis Carol a efectuat, în condiții de laborator, un asemenea experiment. Celulele inimii unui embrion de găină au fost plasate într-un mediu nutritiv. Zilnic, acest mediu nutritiv era schimbat, era picurată apă curată și substanțe nutritive. Acest experiment a rezistat în condiții de laborator 24 ani, celulele se împărțeau.

Despre ce ne vorbește aceasta? Despre faptul că dacă ne vom alimenta corect celulele, acestea ne vor servi o perioadă îndelungată. Și vor fi sănătoase. Dragi prieteni, scrieți toate întrebările pe care le aveți. Voi răspunde cu drag la acestea. Sănătate!


Jana Preteca
Jana Preteca

Medic homeopat, categoria I. Membru al Ligii Internaționale a Medicilor Homeopați. Terapeut. Diagnosticare prin biorezonanță și tratament. Mezoterapie. Monitorizarea pacienților ce doresc să fie sănătoși (4 pași de reabilitare și păstrare a sănătății). Psiholog.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Jana Preteca — Psiholog Tel.: 0 690-42-510

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sănătatea copilului»

Articole populare a rubricii «Sănătatea copilului»