Vă prezentăm lista centrelor de reabilitare pentru copii cu dizabilități din Chișinău. Aflați ce reprezintă, ce servicii oferă, dar și cum poate un copil cu nevoi speciale beneficia de acestea.
0
40648
Pentru că primăvara ne bate la ușă și cu siguranță veți avea de prezentat la grădiniță sau la școală câte un mărțișor pentru expoziție, am decis să vă ajutăm cu selecția modelului potrivit. Așadar vă prezentăm câteva idei de mărțișoare pe care le-ați putea confecționa ușor împreună cu cei mici. Rămâne doar să alegeți un model de mărțișor din cele cinci și să vedeți de ce aveți nevoie pentru confecționarea acestuia. Spor la treabă!
0
7472
Ce cadouri așteaptă copiii de la Moș Crăciun? Dacă tot suntem și noi părinți deja cu experiență, venim cu câteva idei în acest sens. Citiți și vă inspirați!
0
2541
Cum ne ocupăm timpul nostru și al copiilor în vacanța de iarnă? Vedeți o selecție de jocuri în care puteți juca împreună cu toată familia și pe care nu e nevoie să le cumpărați. Jocuri mega-interesante pentru toată lumea, de la mic la mare.
0
3958
La 4-5 ani, limbajul copilului ar trebui să fie structurat și consolidat. Dacă observați că la această vârstă copilul se bâlbâie, omite sunete, are un vocabular redus etc. — nu ezitați și solicitați ajutorul unui specialist în logopedie.
0
46007
"Toamna de aur" deja este sărbătorită în școli și grădinițe și cu siguranță aveți și dvs. sarcina de a prezenta o compoziție pentru expoziție. Așadar, am decis să vă venim în ajutor. Vă prezentăm câteva idei de lucrări pe care le-ați putea confecționa cu ușurință împreună cu copilul.
0
29083
Util! Hair stylist-ul Ludmila — explică care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm atunci când spălăm părul.
0
596
Fierbem sau nu apa pentru băița copilului nou-născut, când începem să folosim săpunul, cât de binevenite sunt plantele pentru pielea copilului, de ce actualmente nu se recomandă pudra pentru scutec – acestea sunt întrebările care frecvent și le adresează mamele nou-născuților.
0
4547
Aflați care sunt caracteristicile vaselor de gătit calitative, precum și avantajele și dezavantajele celor mai solicitate vase de gătit din perspectiva materialelor din care sunt acestea fabricate.
0
16860
Dacă ai ajuns în săptămâna a 32-a de sarcină, e momentul potrivit pentru a pregăti bagajul pentru maternitate. În afară de scutece, hăinuțe și șervețele umede, îți vor fi indispensabile o sumedenie de alte mărunțișuri. Ce trebuie să cuprindă geanta pentru maternitate și cât investești în conținutul acesteia, află din acest articol.
0
72722
În Internet sunt descrise o mulțime de modalități ecologice (naturale) de a vopsi ouă. Dar nu toate sunt efective. Noi vă oferim câteva rețete sigure. Citiți și pregătiți-vă de Sf. Sărbători Pascale.
0
258
Atenție mămici, nu faceți achiziții inutile! Vă prezentăm câteva lucruri pe care fără îndoială le puteți exclude din coșul de cumpărături pentru copii de până la doi ani.
0
340
Mămici, voi ce v-ați dori să primiți în dar de 8 martie? Vedeți ce sugestii avem noi pentru această sărbătoare.
0
420
Haideți să facem schimb de idei! Vă propun câteva exemple de activități creative - jocuri pe care să le confecționați împreună cu copilul. Voi cum vă petreceți timpul stând în carantină? Postați în comentarii creațiile picilor, fiți surse de inspirație și pentru alță părinți.
0
2133
Despre grădinița ”Educentru” din sectorul Râșcani al capitalei, am scris nu o singură dată. Aici revenim cu plăcere ori de câte ori apare asemenea oportunitate. Săli luminoase, dotate și amenajate conform nevoilor și vârstei copiilor, personal binevoitor, cu experiență didactică și dăruire față de cei mici, și cel mai important – copii fericiți.
0
610
Ați încercat vreodată să faceți curățenie în casă fără a folosi detergenți din comerț? Dacă nu, să știți că e posibil. Și, apropo - mult mai sănătos, în special dacă aveți copii mici sau sunteți alergică.
0
147
Nu e neapărat să mergi la magazin sau piață după produse alimentare — o poți face stând acasă. În Chișinău sunt multe magazine care îți livrează cumpărăturile până la ușa casei. Costul livrării nu e atât de mare, ba chiar poate fi gratuit. Vezi lista mai jos.
0
15564
Vreți să aflați toate secretele artei culinare? Vă întrebați unde ați putea învăța să preparați bucate cu gust senzațional? Iată lista școlilor de artă culinară din Chișinău, care formează bucătari profesioniști, dar și oferă master class-uri de gătit pentru amatori.
0
63174
Dacă ați devenit recent mămică sau vă pregătiți pentru această etapă importantă din viața dvs., atunci aceste informații vă vor fi utile.
0
298
Pentru a depune dosarul de înscriere a copilului în clasa întâi, părinții din capitală și din suburbii nu mai trebuie să meargă la școală — o pot face în regim online, prin intermediul platformei escoala.chisinau.md.
0
2645
Nu e nimic mai important pentru un părinte, decât să-și vadă copilul sănătos și voios. Și, dacă în lumea reală există atâtea activități, obiecte, delicii, care bucură copiii și totodată, contribuie la dezvoltarea lor — de ce să nu profităm de ele și să ne răsfățăm odraslele?! O asemenea desfățare ar fi masajul — un moment de relaxare, cu efecte benefice pentru dezvoltarea copilului. Și, apropo, pentru aceasta nu e neapărat să cheltuim o groază de bani!
0
10295
Dacă ați vrea să știți cum e la Educentru – grădiniță privată din capitală – citiți opinia Elenei Boaghie, cadru didactic care a înlocuit educatorul de bază pentru perioada de concediu și a avut ocazia să afle din interior cum stau lucrurile la acest centru educațional.
0
532
Vorbim despre ”Educentru” – instituție de educație preșcolară amplasată într-o regiune liniștită a sectorului Râșcani din capitală. Aici totul a fost gândit pentru confortul fizic și emoțional al copiilor – clase luminoase, fără culori stridente și fără materiale vizuale în exces.
0
1249
Ludmila Hacina, hair stylist, explică ce trebuie să cunoaștem despre produsele de îngrijire a părului, cum se clasifică șampoanele și după ce criterii le alegem.
0
288
Informații utile pentru gravide! Vă prezentăm lista clinicilor din Chișinău unde puteți efectua un examen ecografic de calitate în timpul sarcinii — medicii imagiști și costurile investigației.
0
19374
Vă prezentăm câteva desene animate calde, educatice și amuzante pe care le puteți viziona împreună cu toată familia. Petreceți timpul liber plăcut alături de copii!
0
736
În librăriile din capitală există o diversitate mare de enciclopedii pentru copii. Prețul, calitatea, design-ul acestora este la fel de variat — ceea ce îi pune pe părinți în dificultate, atunci când au de cumpărat o carte pentru copii. Noi vă oferim câteva titluri ale enciclopedilor pentru cei mici, întocmită cu mare rigurozitate.
0
19397
De Ziua Pământului vă propunem o selecție de desene animate și spoturi educative pentru preșcolari și școlari mici, care îi vor învăța pe micuți cum se produce hârtia, de ce au nevoie plantele pentru creștere, cât de important este să utilizăm rațional apa, de ce unele animale sunt pe cale de dispariție etc.
0
3197
Din ziua când a fost confirmat primul caz de coronavirus de tip nou în R.Moldova, oamenii au fost cuprinși de panică. Iar fiecare decizie a autorităților de a aplica anumite măsuri pentru prevenirea răspândirii infectării populației cu COVID-19 au fost cumva diferit percepute de societate.
0
652
Am auzit de la multe mămici că le administrează copiilor, în scop profilactic, medicamente contra paraziților intestinali. Cât de corect este să o facem din moment ce nu suntem siguri că cel mic are viermișori intestinali? Să analizăm împreună acest subiect.
0
4132
Laptele mamei a fost și va rămâne pentru totdeauna formula de lapte ideală pentru copil. Organizația Mondială a Sănătății recomandând alăptarea exclusivă în primele 6 luni și continuarea alăptării copilului cel puțin până la 2 ani. Dar, din păcate, sunt situații când laptele matern nu este suficient copilului sau mama, din anumite motive, nu poate alăpta micuțul. Atunci este nevoită să aleagă pentru copil o formulă de lapte praf. La ce trebuie să atragă atenție și ce formule se găsesc pe piața din R. Moldova? Despre toate citiți în acest articol.
0
8726
Știați oare că la Chișinău activează 48 de centre care organizează și desfășoară activități gratuite de dezvoltare pentru copii și tineri? Aflați care dintre acestea este mai aproape de casa dumneavoastră!
0
11227
Nu dispuneți de timp suficient pentru a vă ajuta copilul la pregătirea temelor? Aveți un program încărcat la serviciu și nu vă puteți supraveghea copilul în afara orelor de la școală? Aflați că la Chișinău există centre educaționale care oferă programe after school destinate copiilor claselor primare.
0
5815
Dat fiind faptul că actualmente tot mai multe doamne și domnișoare, care știu să pună preț pe calitate, aleg îmbrăcăminte confecționată la comandă, după un design individual, meseria de croitor revine în vogă. Despre adevăratele perspective ale acestei bresle, am discutat cu Adriana Calin — tânăra care deja a reușit să devină designer vestimentar și să deschidă o proprie școală de croitorie.
0
6649
Vă prezentăm lista clinicilor stomatologice din capitală care oferă servicii de ortodonție pediatrică. La fel, aflați ce fel de aparate dentare sunt recomandate copiilor, la ce vârstă acestea pot fi montate și ce reguli de igienă trebuie să se respecte în perioada purtării acestora.
0
31027
Despre supravegherea sarcinii, desfășurarea procesului de naștere și protejarea sănătății micuților care vin pe lume la maternitatea "Medpark" din capitală, am discutat cu Olga Șchiopu, directorul medical al spitalului.
0
2663
În școlile din Republica Moldova, copiii încep să învețe o limbă străină din clasa a doua. Iar la absolvirea liceului, competențele lingvistice le sunt evaluate în cadrul examenului de bacalaureat. Pentru a susține testul cu succes, dar și pentru a obține abilități de comunicare fluentă, mulți elevi aleg să studieze suplimentar limba străină.
0
2377
Care sunt simptomele și cauzele psoriazisului scalpului? Ce consecințe ar putea avea asupra părului netratarea la timp a infecțiilor micotice? Cum îngrijim corect scalpul? La aceste și multe alte întrebări oferă răspuns Irina Batîr, medic dermatolog-triholog la clinica "Sancos".
0
5466
"Copiilor noștri li se altoiește dragostea de carte, de muncă, li se descoperă la maximum toate valorile. În condițiile noastre, în clasele și colectivele noastre, copiii au șansa să-și deschidă sufletul în fața profesorului." — Tatiana Calistru, directoarea grădiniței-liceu Elitex.
0
1901
Anna Crasilnicova, psiholog, expert în domeniul relației părinte-copil, destăinuie câteva șiretlicuri psihologice care vă vor ajuta să comunicați cu piciul astfel, încât fără strigăte și emoții negative să corectați comportamentul acestuia — bineînțeles, fără a încălca libertatea, dorințele și necesitățile copilului.
0
485
Fondatorii Clubul Copiilor "Spiridușii" sunt soții Valentin și Stela Stîncă. El este psiho-pedagog, ea — pedagog și autoare de manuale de știință, iar pe lângă toate acestea sunt părinții a unui băiețel și a unei fetițe de 11 și respectiv 2 ani. Și-au început activitatea cu lansarea unei reviste, prin care educă la distanță până în prezent picii din toată țara. Recent, au deschis și un club pentru copii. Astfel, zilnic își împărtășesc experiența și cunoștințele cu alți părinți, oferind copiilor acestora acea educație de care au ei nevoie în realitatea lumii în care trăim.
0
1622
Grădiniţă matinală, pregătire pentru şcoală, educaţie prin teatru, servicii de sprijin şcolar — acestea sunt doar câteva dimensiuni pe care îşi desfaşoară activitatea Centrul de Dezvoltare Creativă a Copiilor și Adolescenților "Indigo". Prin ce metode pedagogii de aici le trezesc copiilor interesul pentru carte și care este criteriul cel mai important de apreciere a activităţii lor? Aflați din acest articol.
0
1533
Suzetele pot fi din silicon și latex; sunt disponibile în trei mărimi, iar forma tetinei poate fi diferită. Cum alegem suzeta pentru bebeluș și ce fel de suzete găsim pe piața mărfurilor pentru copii din Republica Moldova, aflați din articolul ce urmează.
0
2934
Îți faci planuri pentru vacanța de vară? Ai copil mic și nu știi care destinație este mai potrivită pentru pici? Directorul Agenției turistice "Melissa Travel", Tatiana Mârleanu, îți dă câteva idei, dar și recomandări utile despre cele mai atractive destinații turistice de vară pentru familiile cu copii.
0
13112
Grădinițele de stat din Republica Moldova sunt întreţinute din bani publici, părinţii trebuie să achite doar o anumită parte din costul pentru alimentație. Cât plătesc pe zi părinţii pentru hrana copilului la grădiniţă şi câţi bani sunt alocaţi din bugetul de stat aflaţi de la şefa Direcţiei Educaţie, Tineret şi Sport a sectorului Centru, Ala Vârlan.
0
11074
Coleric, sangvinic, melancolic sau flegmatic? Temperamentul copilului poate fi determinat încă la o vârstă fragedă. Învață cum să descoperi tipul de temperament al copilului și cum să reacționezi în anumite situații, de la un psiholog-consilier.
0
3334
ADHD este una dintre cele mai comune afecțiuni întâlnite în copilărie și adolecență. Se estimează că 3-7% dintre elevi suferă de această tulburare, iar băieții sunt mai predispuși decât fetele să aibă ADHD. Aflați care sunt simptomele sindromului de deficit de atenție și hiperactivitate, dar și cum poate fi soluționată această problemă.
0
2200
Ați aflat deja că veți aduce pe lume o fetiță/un băiețel, dar nu știți ce nume să-i dați? Vă prezentăm părerea unui psiholog-consilier despre prenumele mai puțin tradiționale și a celor duble.
0
1217
Câțiva designeri tineri moldoveni și români au organizat o prezentare de modă mai puțin obișnuită, dar care a adunat câteva sute de spectatori. Defileul de modă a avut loc la Biblioteca B. P. Hașdeu din capitală, pe un podium improvizat.
0
169
Interviu cu Valentina Lungu, directorul școlii-grădiniță nr.152
0
11480
Aflați ce l-ar putea interesa și amuza pe cel mic în perioada 0-6 ani.
0
209
Culori atractive, limbaj corect, scene nonviolente — acestea sunt doar câteva aspecte de care trebuie să ţineţi cont în alegerea desenului animat pe care-l priveşte un copil.
0
16903