Articolul se referă la temele:

5 obiecte de prisos pentru copii de până la 2 ani0

5 obiecte de prisos pentru copii  de până la 2 ani

Majoritatea femeilor adoră să meargă la cumpărături, iar atunci când devin mămici, procură cu mare entuziasm tot felul de lucrușoare pentru micuți. Hăinuțe, jucării, produse cosmetice și diferite mărunțișuri utile sau mai puțin necesare la creșterea copilului.

În acest articol vorbim despre cumpărăturile de prisos, pentru care scoatem bani din buzunar, dar de care, de fapt, nu prea avem nevoie. Mai jos, vă prezint o listă de asemenea cumpărături, pe care le-am făcut eu fiind mamă a doi copii, dar nu le recomand și altor mămici.

1. Suzete de diferite tipuri și forme, în cazul în care bebe refuză din start o suzetă

Primul meu băiețel a acceptat suzeta doar până la 5 luni, după o scuipa și eu nu am insistat să i-o mai dau. Al doilea — a refuzat-o de la prima încercare de a i-o propune. Ei bine, credeam eu că probabil cea pe care am procurat-o nu i se potrivea, de aceea am mai cumpărat încă vreo trei de diferite tipuri. Bani irosiți în zadar — nici una nu l-a "cucerit" pe micuț. Costul suzetelor variază între 30-80 lei — calculați cât cheltuiți în căutarea suzetei care să-l entuziasmeze pe bebiță.

2. Termometru pentru cădiță

Cineva m-ar putea contrazice, dar eu chiar nu l-am folosit la al doilea copil. Aveam termometru de la primul băiat, dar nu i-am văzut rostul. Testam temperatura apei cu cotul.

3. Încălțămite pentru bebeluși

Știu că majoritatea mămicilor își doresc ca micuții lor să fie îmbrăcați modern, dar încălțămintea pentru bebe chiar este un accesoriu inutil. Pe lângă faptul că costă un pumn de bani, ghetuțele și pantofiorii pentru bebeluși nu sunt deloc comozi. Procurăm încălțăminte copilului abia atunci când acesta face primele încercări de a merge, până atunci de real folos ne sunt ciorăpeii și botoșeii.

4. Hamuri pentru copii

Hamurile pentru primii pași costă în jur 300-450 lei (costul variază în juncție de marcă) — o investiție inutilă. Înțeleg că având acest ham, mama cumva controlează copilul să nu cadă atunci când micuțul învață să facă primii pași, dar copiii învață să meargă și fără acestea. Mai mult decât atât, hamurile nu sunt chiar atât de sigure precum par, despre faptul că sunt inestetice, dacă vreți amuzante, nici nu mai vorbesc.

5. Chiloței de antrenament pentru oliță

Spre fericirea mea, la primul băiat nici nu știam de existența unor asemenea chiloței "minune". Cu al doilea eram deja disperată — foarte greu a acceptat olița. Și pentru că auzisem despre acei chiloței care vin în ajutor mamelor atunci când odrasla refuză să facă pipi la oală, m-am grăbit să procur două perechi. Trebuie să vă zic că sunt destul de scumpi, cel puțin mie așa mi-a părut — pe atunci am dat 160 lei pe două perechi, pantalonii oricum ii udă, iar pe deasupra îmi par și incomozi. Deci, făcând un raport preț/perioadă de utilizare — afirm cu încredere că achiziția nu se justifică.

Voi ce ați mai exclude din lista de achiziții? Fiecare recomandare este prețioasă pentru tinerele mămici.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

imobil

Noutățile partenerilor