Vă prezentăm lista zonelor de odihnă din Chișinău și din apropierea capitalei, unde sunt terase pentru grătar și toate cele necesare pentru odihnă agreabilă, în mod civilizat. Aici puteți ograniza anumite petreceri sau pur și simplu un picnic cu familia.
0
204595
Vă prezentăm lista liceelor private din capitală, cu descrierea și datele de contact ale acestora.
0
65328
Ginecologul Tamara Samoșina ne explică ce trebuie să facă o femeie imediat după ce a rămas insărcinată și care mituri pot dauna sanătații viitoarei mamici și a copilului.
0
1741
Dacă testul de sarcină a arătat două liniuțe — în viața dvs. începe o epocă nouă. Acum toată viața se va diviza în "până la" și "după" aflarea acestei noutăți. Următoarele 9 luni, veți fi ca o regină: toată lumea vă va proteja și lăuda, dar, la fel, va trebui să luați o mulțime de decizii importante.
0
1691
Dacă ați decis să angajați o bonă, rămâne doar sa găsiți o persoană potrivită. În acest articol am adunat informații despre agențiile din capitală, contactele acestora și prețul serviciilor.
0
25523
Actualmente, în magazine este un asortiment bogat de hăinuțe pentru copii. Ce să alegem pentru copilul nostru? În afară de preferințele proprii, trebuie să ținem cont și de anumite criterii, cum ar fi: confortul, corespunderea vârstei și a anotimpului. În acest articol vă povestim despre principalele seturi de haine necesare micuțului în primul an de viață.
0
16854
Până la 6 ani, copiii percep greșit asemenea noțiune abstractă, precum timpul. Cât a mai rămas până la Anul Nou, ziua de naștere sau sosirea iubitei bunicuțe? "Calendarul așteptării" creat cu propriile mâini, va ajuta copilul să înțeleagă procesul scurgerii timpului.
0
515
Dacă faceți parte dintr-o familie bilingvă, probabil încă în timpul sarcinii v-ați gândit care dintre limbi ar trebui să devină maternă pentru copilul dvs.? Sau poate ambele? Și dacă rămâneți la cea de a doua opțiune, oare nu le va confunda copilul? Oare nu-i va afecta acest lucru dezvoltarea vorbirii?
0
804
Cui încredințăm ceea ce avem mai scump în viață — sănătatea copilului? Probabil este cea mai dificilă întrebare pe care și-o pun părinții.
0
268525
După ce veți încerca această rețetă, nu veți mai dori să cumpărați înghețata de la magazin pregătită din "grăsimi vegetale hidrogenate".
0
690
Din păcate, astăzi în Republica Moldova sunt foarte mulți copii, unul dintre părinții căruia este plecat într-o deplasare de lungă durată. Cum acționează asupra psihicului copilului o asemenea situație familială? Ne relatează psihologul pentru copii, Tatiana Cozman.
0
299
Dacă, din anumite motive, nu doriți să vă dați copilul la o creșă sau la o grădiniță de stat, puteți opta pentru învățământul preșcolar privat. Iar pentru a vă facilita alegerea, vă propunem lista completă a grădinițelor particulare din Chișinău.
0
138182
Planificați odihna cu toată familia în Bulgaria? Doriți să fie totul bine și să nu cheltuiți prea mulți bani? Ascultați sfaturile expertului - Marinei Dimovа.
0
26602
Toate aspectele juridice legate de plata indemnizațiilor de maternitate cetățenilor Moldovei sunt explicate de avocatul Grigorii Popa. Puteți adresa orice întrebare la acest subiect și, în scurt timp, veți primi răspuns la aceasta.
0
204600
Dacă copilaşul dvs. curând trebuie să meargă la grădiniţă, probabil sunteţi îngrijoraţi de faptul cum el se va acomoda unui nou mediu. Să aflăm împreună ce putem face din timp, pentru ca ulterior totul să decurgă bine.
0
2491
Prezentarea cluburilor și secțiilor sportive din Chișinău, unde copilul dumneavoastră ar putea practica wushu, karate, taekwondo, jiu-jitsu și alte tipuri de arte marțiale. Țineți cont de temperamentul copilului atunci când alegeți o activitate pebtru el. Oferiți copilului ceea ce-l va face fericit și va fi pentru el un motiv de mândrie.
0
34470
Unde căutăm? Cum alegem? Cât ne va costa? Vă prezentăm ofertele din Chișinău a serviciilor de animație pentru copii, dar și o consultație de specialitate.
0
27310
În articolul ce urmează vă propunem lista tuturor clinicilor din Republica Moldova, în care se pot rezolva problemele de infertilitate, prin intermediul FIV sau ICSI. Acum aceste proceduri nu se realizează doar la Centrul de Planificare a Familiei din componența Centrului Mamei și Copilului.
0
57216
Dăcă așteptați oaspeți de peste hotare, chiar și din țările vecine, cu siguranță veți dori să le arătați țara noastră astfel, încît aceasta să le placă, să-i impresioneze și să le rămînă în memorie, pentru mult timp. Dar poate și dvs. iubiți să descoperiți locurile deosebite ale țării noastre, iar pentru asta, nu aveți nevoie de un motiv anume, precum acel de primire a oaspeților străini.
0
37905
Planificați să asimilați o nouă meserie interesantă și profitabilă? Vă tentează domeniul frumuseții? În acest articol vorbim despre modalitatea de organizare corectă a unor cursuri și despre ceea ce este necesar, pe lângă studii, pentru a obține succes. Sfaturi valoroase în acest sens oferă Victoria Tarasencova, fondatoarea cursurilor "Victoria Prof Studio", instructor cu vastă experiență în domeniu.
0
1561
Au nevoie copiii de balsam pentru păr, este oare necesar să tundem copiii la vârsta de 1 an, la ce vârstă se permite să facem găuri în urechi, care sunt cele mai actuale coafuri... Despre acestea și multe altele, povestește meșterul cu experiență în domeniu, Tatiana Lihaciova, directoarea primei frizerii pentru copii din Chișinău — "Lita-Stil".
0
3027
Dacă piciul dvs. se pregătește să meargă la grădiniță, va trebui să-i cumpărați un șir de lucruri necesare. Listele pot varia, în funcție de instituație, dar, în general, acestea se aseamănă. Să vedem ce trebuie să cumpărați și de câți bani veți avea nevoie.
0
2153
Tinerii părinţi primesc multe sfaturi cât priveşte creşterea şi educaţia copilului! Între timp, multe dintre lucrurile impuse de cei din jur, sunt depăşite sau chiar greşite.
0
597
Dacă deja dispuneți de o sumă necesară pentru procurarea unui apartament în capitală, va mai rămas un singur lucru de făcut - să vă orientați în miile de oferte, existente pe piața imobiliară din Moldova. Să urmărim sfaturile expertului.
0
43040
Fiecare familie tînără visează la propria casă. Despre posibiltatea realizării acestui vis și dedesubturile pieței imobiliare din Moldova, ne va vorbi Dumitru Tărăburca.
0
24591
Locuitorii Chișinăului s-au obișnuit deja cu faptul că un "local pentru odihna familiilor cu copii" și un "restaurant de lux" sunt locuri absolut diferite. E de necrezut că într-un restaurant elegant, cu bucătărie rafinată și cu nivel înalt de servire, ar putea fi bucuroși să primească oaspeți mici și neascultători. Dar, în zadar. Deoarece, în Chișinău există cel puțin un asemenea restaurant — este vorba despre restaurantul "Vila Nouă".
0
2525
Fetelor, este o selecție realizată pentru noi! În primul rând, pentru a admira o dată în plus bărbații atrăgători și carismatici ai țării noastre. În al doilea... Deși, pe cine mințim. Primul motiv, este suficient :)
0
2121
Dacă în primul an de viață, micuțul dvs. avea nevoie de haine speciale pentru bebeluși, atunci începând cu vârsta de 2 ani, îmbrăcămintea copilului tot mai mult seamănă cu cea a adulților. Cu toate acestea, copiii au cerințele sale.
0
11078
Câțiva dintre cei mai respectați obstetricieni-ginecologi din Moldova și-au expus părerea despre această metodă de ameliorare a durerii în timpul nașterii — V. Friptu, A. Leașev, V. Petrov, R. Samoilenco, I. Straistă.
0
7177
Despre primul copil "din eprubetă" născut în Moldova și copiii din embrioni congelați; despre dezvoltarea și specificul FIV-ulu în Moldova — povestește unul dintre cei mai buni specialiști din țară în domeniul reproducerii umane, profesorul V. Friptu.
0
11892
Nu este pur și simplu o rețea comercială, ci o rețea specializată în producere și vânzare. Spre deosebire de multe alte optici mici, care nu au atelier propriu de producere, la "Optima" nu doar se comercializează lentile, rame și accesorii pentru acestea, dar și sunt confecționați ochelari conform prescripției medicale.
0
11468
De ce unii sunt urmăriți de un ghinion cronic cât privește educatorii copilului?
0
1898
Medicul-ortodont Oleg Solomon informează părinții despre aspecte importante ale formării ocluziunii dentare corecte la copii.
0
1469
Aflaţi din acest reportaj cum a marcat Ziua Ocrotirii Copiilor portalul Familia.md. Precum şi, vedeţi fotografiile celor care au fost alături de noi în această zi.
0
185
Campionatul a durat puţin timp, dar la nivel de emoţii ale adulţilor — acesta a spart toate recordurile posibile.
0
328
Cum este corect să îngrijim nasul, gâtul și urechile? Ce trebuie să faceți în cazul afecțiunilor ORL? Ce metode de tratament sunt categoric interzise? Despre toate acestea ne relatează specialistul în otorinolaringologie, Adrian Grossu.
0
9892
Instruirea copilului în Moldova, conversaţie cu Cristina Panfil — tânără mămică şi fondator al centrului FasTracKids din Moldova.
0
1722
Despre propria viziune asupra unei grădinițe ideale ne povestește administratorul şcolii şi grădiniţei private, Erudio.
0
1212
Irăna Digol, specialist în medicina reproductivă la centrul medical "Terramed", răspunde la cele mai răspândite şi de interes întrebări ale cuplurilor, despre procedura de fertilizare în vitro.
0
3770
Interviu realizat cu Alexandra Rutinscaia, care este aproape unicul specialist în domeniul Imunologiei clinice din Republica Moldova.
0
8466
Halloween – o sărbătoare ambiguă, cu o mulțime de dușmani. Unora nu le place, pentru că este de origine occidentală. Alții o consideră – propaganda mistică a forțelor rele.
0
613
Cum ne pregătim, la ce dificultăți să ne așteptăm, cum să ne calculăm corect forțele? Cu aceste întrebări s-a adresat psihologului Oxana Șevcenco, o tânără mămică din Moldova — Xiușa. Iar noi, cu permisiunea acestora, le-am ascultat conversația și suntem gata să vă povestim și vouă.
0
1125
Cu ce vă poate ajuta un doctor în faza de planificare a sarcinii? Este atât de necesar pentru o femeie să apeleze la acesta chiar fiind complet sănătoasă? Această întrebare am adresat-o şi ginecologului Tamara Samoşina.
0
1170
Interviu realizat cu Cristina Kropivniţcaia — coregraf, conducător al ansamblului de dansuri moderne "Inspiraţie", elevele căreia, recent, s-au întors de la o competiţie desfăşurată la Iurmala, la care au luat locul întâi, iar acum participă cu succes la concursul "Moldova are talent".
0
809
În cazul în care ați fost mușcați de o căpușă, problema cea mai mare nu este extragerea acesteia, ci riscul contaminării unei boli infecțioase și periculoase.
0
12322
Am așteptat cu mare nerăbdare întîlnirea cu acest medic. În “cercurile de mămici”, despre el se povestesc adevărate legende. În special, despre talentul lui de a liniști și de a readuce în conștiință orice mamă panicată, în cîteva clipe, dar din cîte se știe, din astea sunt multe în rîndul gravidelor.
0
12459
Andrei Leaşev — medic ginecolog-obstetrician de categorie superioară, de la Spitalul Municipal Nr.1
0
8570
Unde poate fi obținută polița de asigurare medicală? La ce medicamente gratuite au dreptul deținătorii ei? Vă prezentăm mai jos lista completă.
0
27124
De ce alocații poate beneficia o femeie gravidă la locul de muncă în Moldova? Poate fi aceasta concediată? Avocatul Grigorii Popa vine cu explicații.
0
5675
Copilul dumneavoastră este încă foarte micuț, dar este deja cetățean al țării sale și are nevoie de acte. Unde și cum se obțin acestea?
0
6448
Femeile gravide trebuie să fie puse la evidenţă la medicul de familie şi la alţi specialişti. Cum, când şi de ce se efectuează punerea la evidenţă a gravidelor? Vom răspunde mai jos la toate întrebările importante.
0
25482
Un număr impunător de cupluri din Moldova care s-au decis să facă fertilizarea in vitro, preferă să efectueze acestă procedură la Kiev. Care sunt motivele? Cum se procedează? Care sunt momentele organizatorice ce trebuie respectate?
0
11327
Unde trebuie să se adreseze un cetățean adult al Republicii Moldova pentru îngrijiri medicale? Cine-l va ajuta la efectuarea examenelor de rutină sau îi va da un sfat într-o situație de urgență?
0
6758
În principiu, copilul nu are neapărată nevoie de paşaport şi buletinul de identitate. Mulţi copii se descurcă şi fără acestea. Însă, dacă în cazul dumneavoastră acestea sunt necesare, legea RM permite obţinerea lor imediat după naştere.
0
86272
Cum decurg primele săptămâni ale copilului la grădiniţă? Cum ajutăm copilul să se adapteze mai repede? Cum puteţi înţelege dacă perioada de adaptare decurge corect sau undeva a fost admisă o greşeală?
0
4906
Ce acte veți primi la externare și ce este necesar pentru aceasta? Ce se indică în rubrica "tată", dacă nu sunteți căsătoriți?
0
2794
Dacă există suspiciunea că sunteți însărcinată, desigur veți dori să aflați despre asta cât mai curând posibil. Atât dacă este vorba despre o sarcină mult dorită, cât și în cazul unei sarcini neplanificate. Cea mai simplă și fiabilă metodă de a afla răspunsul este să face-ți testul de sarcină. Iar care test este mai potrivit - vom încerca să identificăm împreună, în articolul de mai jos.
0
25958
Recent, pe piaţa din Republica Moldova au apărut modernele scutece reutilizabile. Ce reprezintă acestea? Care sunt plusurile şi minusurile lor?
0
5216
De obicei, primul lucru pe care medicii îl propun unei femei însărcinate este consumul de acid folic. Vitamine, medicamente, tot felul de diete — sunt prescrise în mod particular, dar acid folic este indicat tuturor viitoarelor mămici. Ar fi perfect dacă o femeie ar începe să consume acid folic cu 2-3 luni înainte de a rămâne însărcinată.
0
9288