Articolul se referă la temele:

Lista cumpărăturilor pentru grădiniță2

Timpul zboară pe neobservate, și iată bebelușul vostru de ieri, astăzi deja este membru cu drepturi depline a societății și se pregătește să viziteze prima insituție de învățământ din viața sa — grădinița. Iar dvs., fiind părinți responsabili, trebuie în modul cprespunzător să-l pregătiți de aceasta — adică să-l echipați cu toate cele necesare.

Puțini sunt cei care nu au emoții înainte de prima vizită la grădiniță. Pentru ca totul să treacă în mod liniștit, copilul trebuie să înțeleagă ce-l așteaptă. Trebuie să-l pregătiți din punct de vedere moral pentru aceasta, să-i explicați cât de mare și important deja este, odată ce merge la grădiniță. Procurarea lucrurilor necesare vă v-ar putea fi de ajutor în aceasta. Lăsați copilul să participe în mod activ la formarea "rucsacului". Alegând creioanele sau acuarela, povestiți picii cum copiii stau la grădiniță la mese mici și confortabile și toți împreună desenează. Cumpărând rucsacul, descrieți-i momentul cum în fiecare dimineață îl va pune în spinare și va merge cu acesta la grădiniță. Știind ce-l așteaptă, copilul va fi mai calm și mai încrezut în sine.

Articole de papetărie

În mod obligatoriu, la grădiniță, copilul va avea nevoie de articole de papetărie. La acest capitol ar fi bine să nu economisiți, luând ceva — de dragul cumpăratului. Creioanele trebuie să fie calitative, cu mină de grafit rezistentă, deoarece dacă aceasta nu va fi de calitate, se va rupe permanent și copilul, în loc să deseneze, se va plictisi mereu. Doar la grădiniță nimeni nu va sta permanent lângă el cu ascuțitoarea.

Cât privește acuarela, dați prioritate celor confecționate pe bază de miere — sunt ecologic sigure și se spală mai ușor decât alte tipuri de pe haină. La fel și cariocile trebuie să fie bune, doar cele ieftine "chineze", se deteriorează repede și cu mirosul său, uneori dizbat dorința de a mai desena. În locul plastelinei obișnuite, mai bine luați aluat pentru modelare, care se comercializează fiind ambalat în căldărușe. Este mult mai moale și plăcut pentru lucru, iar păstrarea acesteia în ambalaje ce se închid ermetic, îi prelungesc termenul de utilizare.

Iată lista aproximativă a rechizitelor necesare:

      1. Creioane obișnuite 6-8 culori — 6-20 de lei;
      2. Ascuțitoare — 4-15 lei;
      3. Carioci 6-8 culori — 15-50 de lei;
      4. Acuarelă — 10 -30 lei;
      5. Guaș în borcane mici — 15-30 de lei;
      6. Pahar pentru pictură — 15-25 de lei;
      7. Set de pensule (3 bucăți de diferite dimensiuni) — 5-20 de lei;
      8. Plastelină în căldărușă 9-12 culori — 30-35 de lei;
      9. Clei-creion — 6-15 lei;
      10. Set de hârtie colorată — 4-10 lei;
      11. Set de carton colorat — 15-40 de lei;
      12. File pentru hârtie 10 bucăți — 25-35 de lei.
      13. Mape-plic cu buton, pentru păstrarea desenelor — 3,50-4 lei.
      14. Scotch îngust — 2-5 lei;
      15. Set de cărți de colorat (le-ați putea imprima de pe internet) — 10-20 de lei;
      16. Set de hârtie albă de format A4 (30-50 de foi) — cca 5 lei.

Soluții pentru îngrijire și curățenie

Copilul va avea nevoie la grădiniță neapărat de soluții de igienă. În dulăpior, trebuie permanent să aibă șervețele — umede și obișnuite. În camera de baie va avea un prosop personal. Va fi comod dacă îi veți coase o buclă (pentru a putea fi agățat pe cuier) și îi veți broda numele copilului. De asemenea, de multe ori la grădiniță părinților li se cere să aducă câte ceva din produții chimice de uz casnic.

Lista ar putea fi următoarea:

      1. Șervețele umede — cutie mare (75-100 de buc.), de preferat cu capac din plastic — 25-35 de lei;
      2. Șervețele din hârtie (pachet de 100 de buc.) — 6-10 lei;
      3. Hârtie igienică — 3-10 lei;
      4. Praf de spălat — 20-60 0de lei;
      5. Soluție lichidă pentru vase — 15-40 de lei;
      6. Șervețele absorbante pentru bucătărie — 20-35 de lei.
      7. Săpun lichid — 15-30 de lei.
      8. Prosop mic cu cuier și numele copilului — 30-60 de lei.
      9. Posibil va fi nevoie să aduceți o oliță nouă din plastic — de la 50 de lei.
      10. Scutece (dacă la grădiniță se obișnuiește să îmbrace copiilor scutece, în timpul somnului).

Îmbrăcăminte și încălțăminte

Dacă copilul va merge la grădiniță, va trebui să-i revezuiți și posibil să-i supliniți garderoba. La grădiniță nu se admite body-urile, deoarece în acestea nu este comod să așeze copiii la oliță. Ar fi de preferat să-i cumpărați maiori mai lungi.

În grupă, copilul nu se va simți confortabil fiind îmbrăcat în blugi sau pantaloni călduroși, în care el se plimbă pe afară. Mai bine ar fi să-l schimbați în pantaloni moi din flanelă sau lână. Fetițelor le este comod în rochițe sau fustițe.

De asemenea, va fi necesară încălțăminte de schimb, pentru grupă. Bineînțeles, ați putea în acest sens să folosiți sandalele, dar mult mai confortabil micuțul se va simți în papuci. Nu este vorba de șlapi de cameră, ci papuci de tip închis și de dorit ortopedice. Fără șireturi și butoniere complicate — fie lipici, fie în general fără încheietori.

De o popularitate stabilă în rândul părinților din Moldova, se bucură papuceii de marca "Floare", în aceștia sunt încălțați mai bine de jumătate din copiii care frecventează o grădinița. Trebuie să menționez, că acest producător propune diverse modele — simple, fără supinator (80 de lei) și ortopedice (circa 130 de lei). Cei din urmă sunt mai scumpi, dar mult mai calitativi și mai confortabili. Varianta mai ieftină de papuci nu sunt la fel de trainici și repede își pierd aspectul. La fel, ați putea găsi încălțăminte confortabilă în rețeaua de magazine "Kotofei", "Ortopedia".

După ce ați făcut toate cumpărăturile, rămâne să găsiți pentru acestea o gentuță sau un rucsac. Această achiziție la sigur ar trebui s-o aleagă însăși copilul, pentru a aranja cu mândrie, în fiecare dimineață, în ea toate cele necesare și, le fel ca un adult, să pornească către noi descoperiri și prieteni.

Sursa: Интернет-портал Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Comentarii 2

Sortare
  • Nou
  • Anterior
  • 09 iul. 2013 15:40 #1 Marina Ghilien

    Очень полезная статья, спасибо!

    Răspundeți
  • 29 aug. 2013 15:54 #2 Inna Verlan

    цены на канц товары спорный вопрос,смотря на какие магазины орьентировались, а на счет бытовой химии-не пойму,почему садик не может заказывать с доставкой продукцию,которая его устроит. фонды таки та собираются каждый месяц

    Răspundeți
imobil

Noutățile partenerilor

Noutăți

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «De la 1 la 3 ani»

Articole populare a rubricii «De la 1 la 3 ani»