În nouă oficii teritoriale ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) și în patru primării au fost amenajate spații dedicate copiilor. Mobilierul instalat și rechizitele au fost procurate cu suportul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), informează MOLDPRES.
Prin intermediul acestei inițiative, PNUD susține instituțiile publice să devină mai accesibile și mai prietenoase pentru copii, contribuind la extinderea accesului la serviciile publice pentru părinți, inclusiv revenirea acestora în câmpul muncii, în special a femeilor.
„Este important ca instituțiile să transmită un mesaj de susținere pentru părinții care pot apela la serviciile publice oricând au nevoie, fără a fi restricționați de responsabilitățile de îngrijire a copiilor. Vom susține în continuare eforturile autorităților naționale, locale și ale comunității de părinți de a oferi acces la servicii de calitate copiilor și de a crea oportunități de revenire pe piața muncii a părinților”, a spus Andrei Darie, specialist Programe și Creștere incluzivă din cadrul PNUD Moldova.
Una din subdiviziunile teritoriale ale ANOFM care oferă acum servicii prietenoase angajaților și beneficiarilor cu copii este cea din Călărași. „Este un proiect binevenit pentru toate instituțiile publice, care susține dezvoltarea armonioasă a copiilor și facilitează accesul părinților la serviciile publice de care au nevoie. Spațiul a fost dotat cu un covoraș, scaune, creioane și cărți, astfel încât părintele poate să lucreze liniștit în timp ce copilul se află alături în siguranță. Pe lângă asta, beneficiarul serviciilor noastre poate să discute cu angajatul fără a fi solicitat de copil”, a afirmat șeful Direcției Generale pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași, Elena Lungu.
În cadrul acestui proiect, PNUD a oferit 93 mii de lei (circa 4 650 de euro) pentru procurarea mobilierului instalat și a rechizitelor.
Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text
.