Articolul se referă la temele:

International Language Training Center — lumea comunicării și a cunoștințelor, lumea prietenilor și a bunei dispoziții!

Cursuri de limbi străine:

Ce punem sub brad copiilor de 1-10 ani? Idei pentru părinți0

Ce punem sub brad copiilor de 1-10 ani? Idei pentru părinți

Ce cadouri așteaptă copiii de la Moș Crăciun? O întrebare actuală, ținând cont că suntem în pragul sărbătorilor de iarnă. Fie că este vorba despre cadoul pe care îl va pune Moșul sub bradul de acasă sau cel care îl va oferi picilor la grădiniță sau școală — alegerea trebuie să fie pe potriva așteptărilor celor mici.

Dacă pe vremuri copiii se bucurau și de o punguță cu bomboane, astăzi acesta este un cadou mai puțin sau chiar deloc impresionant. Recent în clasa copilului meu chiar se iscase o mică ceartă în acest sens, majoritatea părinților fiind contra acestei variante de cadou. Motivele fiind evidente — copiii au posibilitate zi de zi să mănânce dulciuri, preferințele celor mici cât privește bomboanele sunt diferite, unor copii le sunt interzise dulciurile pe motiv de sănătate, dulciurile se mănâncă și copilului nu-i rămâne nicio amintire etc.

Bomboanele și jucăriile sunt primele idei ce le vin în minte părinților. Ce opțiuni mai există? Am încercat să întocmesc o listă de idei de cadouri de Crăciun pentru copii de la 1 până la 10 ani.

Cadouri la 1 anișor

Picii de 1 anișor nu prea înțeleg cine este Moș Crăciun și chiar ar putea să se sperie la vederea acestui personaj. Dar, e și pentru ei sărbătoare, iar părinții nu scapă niciun prilej de a le oferi ceva ce îi va bucura.

Sunt și eu mămica unui băiețel care în ajun de Crăciun va face un anișor și am făcut deja alegerea cât privește cadoul de sub brad. În cazul micuților de așa vârstă, jucăria e chiar oportună, mai ales dacă este una educativă. Dat fiind faptul că prichindelul meu este foarte atent la lucrurile mărunte am decis să-i procurăm un cubuleț educativ multifuncțional. Este o jucărie care dezvoltă motrica fină, fiecare fațetă a jucăriei având o activitate educativă.

Aceasta este alegerea mea, dar există și alte opțiuni: o jucărie muzicală (atenție sunetul să nu fie prea puternic, să nu sperie copilul), o jucărie interactivă (care se desface, se învârte, are diverse butoane), un căluț-balansoar, turnuleț cu inele colorate, sortator de forme.

De la 2 până la 4 ani

Dacă la 2 ani copilul pur și simplu îl așteaptă pe Moș Crăciun, atunci la 3-4 ani picii cred din suflet în existența acestuia și așteaptă cu nerăbdare să-i recite o poezie sau să-i fredoneze un cântecel. La această vârstă, cadoul trebuie ales cu mare atenție, pentru a nu dezamăgi așteptările celui mic. Alegeți acel cadou care într-adevăr îl va impresiona, care va face piciul să creadă că magia sărbătorilor de iarnă cu adevărat există.

Anume la această vârstă jucăriile sunt o opțiune perfectă. Dar, atenție la alegerea acestora – să fie în corespundere cu vârsta și preferințele copilului, să fie de calitate.

Așadar, unui băiețel i-ați putea procura: o mașinuță cu telecomandă (la 4 ani), constructor, un set pentru desen (valabil și pentru fetițe) sau costumul unui erou îndrăgit (băiatul meu mai mare a rămas frapat când într-un an moșul i-a adus un costum de corsar).

Pentru fetițe: o păpușă bebeluș, căruț pentru păpușă, tablă pentru scris, seturi pentru jocuri de rol (medic, coafor, vânzător, bucătar).

La 5-6 ani

Copiii de vârstă preșcolară sunt entuziasmați de jucării, dar și de jocuri educative. La această vârstă copilul își poate liber exprima dorințele, el este determinat în privința cadoului și ar fi bine să scrieți împreună (dacă copilul încă nu știe să scrie) scrisoare moșului. Astfel vă va fi mai ușor cu alegerea cadoului.

Un set de Lego ar bucura băiețeii (mai ales dacă este cu eroii preferați al acestora), deși acum sunt și seturi Lego pentru fetițe. La fel, potrivite la această vârstă sunt: puzzle-urile, enciclopediile interactive, o casetă din lemn cu bijuterii (pentru fetițe), o trusă pentru pictură. Începând cu vârsta de 5 ani fetițele devin din ce în ce mai conștiente de aspectul lor, iar o rochiță sau o poșetuță frumoasă vor fi considerate cu siguranță un cadou minunat, mai ales că e de la Moș Crăciun.

De la 7 până la 10 ani

Copilul dvs este deja școlar și își dă bine seama că nu Moș Crăciun, ci părinții le pun cadouri sub brad. Deși, unii încă se mai prefac că cred în moșul.

Băiatul meu de aproape 8 ani, spre exemplu, a scris că și-ar dori un ceas "inteligent" și un joc de masă. Fetița unei colege – un microscop, iar băiețelul vecinilor — un avion cu telecomandă.

Alte exemple de cadouri, ar fi pentru băieți: un echipament sportiv (în funcție de sportul pe care-l practică copilul), o minge, role sau skateboard. Pentru fetițe: parfum, set de machiaj (pentru micile domnițe), un jurnal sau niște accesorii. Îmi amintesc cât de mult s-a bucurat nepoțica mea când la 10 ani, moșul i-a adus o cutiuță drăguță cu cerceluși de aur în ea.

Consider eu că la această vârstă, copiii se vor bucura și de un certificat cadou: la un magazin de jucării, la o librărie, la centru de distracții, la patinoar. Bineînțeles, dacă mergeți pe această variantă, va trebui să vă faceți și timp pentru a-i însoți.

Idei de cadouri pentru copii de 1-10 ani pot fi multe. Important să le și oferiți într-un mod mai puțin obișnuit. Până la urmă Crăciunul este sărbătoarea magiei. Dacă veți decide să organizați copilului o întâlnire cu Moșul, atunci să știți că va trebui să scoateți din buzunar o sumă bunicică — pentru cel mult 20 de minute din timpul moșului, părinții vor trebui să plătească în jur de 900 lei. Pentru o oră, prețul se ridică la câteva mii de lei.

Aș fi curioasă să știu ce fel de cadouri ați ales dumneavoastră pentru copii? Aștept că ne scrieți în caseta pentru comentarii cât mai multe idei, pentru a aduna la un loc cât mai multe sugestii venite din experiențe proprii.



Daniela Rotaru
Daniela Rotaru

Jurnalistă, mamă și soție împlinită. Sunt mândră că am reușit să construiesc o familie frumoasă și am ales profesia care mi se potrivește. Prețuiesc ceea ce mi s-a oferit în viață, dar consider că mereu este loc pentru mai mult. Hobby – ador să coc plăcințele după rețeta mamei.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Dezvoltare»

Articole populare a rubricii «Dezvoltare»