Articolul se referă la temele:

Khachapuri – plăcintă georgiană cu brânză0

Khachapuri – plăcintă georgiană cu brânză

Cu siguranță nu o dată ați mâncat sau, cel puțin, ați auzit despre renumita plăcintă georgiană – khachapuri. Dar ați încercat vreodată să o pregătiți chiar dvs.? Dacă nu cunoașteți rețeta, atunci Rodica Berescu sau, cum o cunosc mulți internauți – mama_tiramisu o prezintă cu drag. Poftă mare!

Rodica Berescu: ”De-ați ști de câte ori m-am apucat să gătesc khachapuri, dar de fiecare dată mă gândeam că trebuie să stau o viață în bucătărie pentru asta. Și, în sfârșit, am găsit metoda celor zece minute și m-am apucat.”

Așadar, pentru două khachapuri mari sau trei medii, aveți nevoie de:

  • 500 gr + 500 gr (pentru rezervă) făină
  • 2 ouă
  • Drojdie praf 3 gr
  • 300 ml apă călduță
  • Brânză / telemea de capră – 50 gr
  • Caciotta – 1 bucată
  • Mozarella

Pregătim aluatul:

Într-un bol punem 500 gr de făină, facem o gaură pe centru și adăugăm puțină apă călduță, drojdia praf și lăsăm să se odihnească câteva minute. Adăugăm 300 ml apă călduță și 1 linguriță plină de sare și iarăși amestecăm. Începem a frământa și adăugăm câte puțină făină. După ce frământăm aluatul, îl lăsăm în frigider la dospit (cel puțin 15 ore). După acest interval de timp, scoatem aluatul din frigider și lăsăm să se odihnească 5-6 ore.

Priviți video de mai jos și vedeți pas cu pas, cum se prepară khachapuri.


Gătiți cu drag! Mama_tiramisu

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu