Cu siguranță nu o dată ați mâncat sau, cel puțin, ați auzit despre renumita plăcintă georgiană – khachapuri. Dar ați încercat vreodată să o pregătiți chiar dvs.? Dacă nu cunoașteți rețeta, atunci Rodica Berescu sau, cum o cunosc mulți internauți – mama_tiramisu o prezintă cu drag. Poftă mare!
Rodica Berescu: ”De-ați ști de câte ori m-am apucat să gătesc khachapuri, dar de fiecare dată mă gândeam că trebuie să stau o viață în bucătărie pentru asta. Și, în sfârșit, am găsit metoda celor zece minute și m-am apucat.”
Așadar, pentru două khachapuri mari sau trei medii, aveți nevoie de:
- 500 gr + 500 gr (pentru rezervă) făină
- 2 ouă
- Drojdie praf 3 gr
- 300 ml apă călduță
- Brânză / telemea de capră – 50 gr
- Caciotta – 1 bucată
- Mozarella
Pregătim aluatul:
Într-un bol punem 500 gr de făină, facem o gaură pe centru și adăugăm puțină apă călduță, drojdia praf și lăsăm să se odihnească câteva minute. Adăugăm 300 ml apă călduță și 1 linguriță plină de sare și iarăși amestecăm. Începem a frământa și adăugăm câte puțină făină. După ce frământăm aluatul, îl lăsăm în frigider la dospit (cel puțin 15 ore). După acest interval de timp, scoatem aluatul din frigider și lăsăm să se odihnească 5-6 ore.
Priviți video de mai jos și vedeți pas cu pas, cum se prepară khachapuri.
Gătiți cu drag! Mama_tiramisu
×
Hai să fim prieteni
Aflați tot ce e mai important și util pentru familie: urmăriți foto reportaje, citiți articole cu specialiști autoritari, interviuri și recomandări ale mamelor cu experiență, treceri în revistă ale celor mai bune locuri și celor mai semnificative evenimente.
Alăturați-vă!
Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text
.