Oare cui nu-i plac plăcintele? Cu brânză, cartofi, varză sau bostan, pe tigaie sau la cuptor – nu există sărbătoare la moldoveni fără tradiționalele plăcinte. Veronica Ciochină vine cu o rețetă de plăcinte pe tigaie. Sunt mega delicioase, se pregătesc ușor și se mănâncă fără oprire😊
Avem nevoie de:
- 700 gr făină
- 0,5 l chefir
- 1-2 ouă
- puțin zahăr
- o linguriță de sare
- o linguriță de bicarbonat de sodiu
- 2 linguri de ulei (sau 1:1 ulei și unt)
Pregătim aluatul:
În primul rând se mixează ingredientele lichide, după care se adaugă făina. Frământăm și lăsăm aluatul într-un bol. Acoperim și lăsăm să se odihnească 20-30 minute.
Formăm 8-10 biluțe (dimensiunea – în funcție de cât de mari dorim să fie plăcintele) și le lăsăm să se odihnească timp de câteva minute (la fel, acoperite).
Pentru umplutură:
Umplutura poate fi diversă.
- Cu brânză dulce de vaci, ou, sare, mărar și cozi de ceapă verde.
- Cu cartofi cruzi spălați, tăiați cubulețe mici, o ceapă tăiantă mărunt, sare, piper negru și bucățele de carne (gen jumări la borcam pregătite acasă) sau puțin ulei.
- Cu dovleac dat prin răzătoare și zahăr, opțional se adaugă stafide.
- Cu dulceață de prune sau vișină.
- Cu varză tocată mărunt, sare, piper negru măcinat, ou (opțional jumări).
- Cu brânză de oi și ou, mărar, ceapă verde.
- Cu ceapă tăiată cubulețe sau julien, ou, sare și piper negru măcinat.
- Cu măr dat prin răzătoare sau cubulețe, zahăr și scorțișoară (praf).
P.S.: Se sevesc neapărat cu compot!
Poftă mare! Cu drag, Veronica Ciochină.
×
Hai să fim prieteni
Aflați tot ce e mai important și util pentru familie: urmăriți foto reportaje, citiți articole cu specialiști autoritari, interviuri și recomandări ale mamelor cu experiență, treceri în revistă ale celor mai bune locuri și celor mai semnificative evenimente.
Alăturați-vă!
Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text
.