International Language Training Center — lumea comunicării și a cunoștințelor, lumea prietenilor și a bunei dispoziții!

Cursuri de limbi străine:

De ce copiii strică jucăriile?0

Materialul partenerilor Anna Crasilnicova 27 septembrie 2020 1300
De ce copiii strică jucăriile?

Mama i-a ales cu atâta drag trenuțul, iar el l-a distrus chiar din prima zi! Această păpușă – cadoul bunicii, iar ea a tuns-o și a vopsit-o cu cariocă! Supărarea adulților e clară. Se creează impresia că piciul nu prețuiește grija cu care e tratat și lucrurile pe care le are… Dar copilul are o cu totul altă viziune. Să-l înțelegem – ne va ajuta psihologul Anna Crasilnicova.

Nu e cazul să certați și pedepsiți copilul pentru lucrurile personale și jucăriile deteriorate. De fapt, de regulă, copilul nu are nicio intenție rea, nici dorință sau necesitate de a strica ceva fără de motiv. Copilul este condus de dorința de a cunoaște. Natura copiilor se caracterizează prin necesitatea puternică de a cerceta tot ce îi înconjoară..

Dezvoltare activă

În primul rând: aceasta este necesară micului om pentru auto-dezvoltare. Atunci când copilul desface o jucărie sau un anumit obiect, i se dezvoltă asemenea procese cognitive importante, precum: percepția, memoria, gândirea (capacitatea de a analiza și sintetiza), vorbirea. Copilul parcurge câteva trepte valoroase de cunoaștere și dezvoltare.

În al doilea rând: aceasta este necesar pentru ca într-o bună zi, crescând, acesta să aibă posibilitate să acționeze asupra lumii care îl înconjoară, îmbunătățind și transformând-ul în ceva mai bun, precum și viața lui. Iar aceasta e imposibil fără percepția profundă a esenței, a relațiilor cauzale dintre ele.

Dacă părinții nu ar critica și nu ar pedepsi copiii pentru lucrurile personale și jucăriile stricate, astfel distrugând în ei spiritul de cercetare și omorând în sine auto-aprecierea, atunci evident, ar fi mult mai mulți copii fericiți și de succes.

Simțul realității

Bineînțeles, aceasta nu semnifică că nu trebuie să-i învățăm pe copii să aibă grijă de lucruri și jucării. Însă, este foarte important să se facă diferență între agresiunea copilului sau protestul acestuia și tendința sa de a studia, cerceta obiectele cel înconjoară.

Și bineînțeles, nu e cazul să cerceteze piesele din care e confecționat ceasul tatălui sau alte dispozitive, pentru aceasta ar putea folosi un ceas vechi și inutil.

Noi, părinții, este important să stabilim o regulă foarte importantă: Tot ce face copilul cu propriile mâini — îi dezvoltă intelectul. A iubi copilul — înseamnă a contribui la creșterea și dezvoltarea sa. Iubiți-vă copiii!


Anna Crasilnicova
Anna Crasilnicova

Psiholog pentru copii, mama a doi copii minunați, soție iubitoare. Este pasionată de inventarea poveștilor terapeutice pentru fiul său. Îi place să gătească dulciuri sănătoase și delicioase pentru copii.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Anna Crasilnicova — Psiholog Tel.:

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

imobil

Noutățile partenerilor

Noutăți

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Dezvoltare»

Articole populare a rubricii «Dezvoltare»