Cea mai mare frică a unei mame se ascunde în gândul că nu va putea oferi copilului său o educație bună și nu va avea suficient timp și posibilitate să-i ofere tot ce e mai bun. Societatea deja a demonstrat faptul că educația corectă este cheia spre cel mai prețios safeu din viață — viitorul prosper. Cu toate acestea, neîncrederea într-un viitor promițător crește tot mai mult, mai ales în contextul social-politic al țării noastre.
Din moment ce femeile devin mame, ele se dedică cu trup și suflet și transmit tot bagajul de cunoștințe pe care l-au învățat pe tot parcursul vieții de la părinți, școală, prin autoeducare, etc. Chiar și atunci, sentimentul de liniște pentru viitorul copilului, nu se grăbește să apară. Cum alungăm această stare de alarmă și ce măsuri putem întreprinde? — Centrul "Oratorica" vine cu câteva sfaturi și recomandări.
1. Descoperiți talentele copilului
Cea mai frecventă greșeală a părinților este faptul că nu-și susțin copiii în activitățile alese de aceștia și consideră că ei știu mai bine ce hobby-uri trebuie să practice copiii săi. Acest lucru uneori poate îndepărta copilul de părinți, din motiv că nu-i simte aproape. Copiii au nevoie de susținere în orice început, chiar dacă au ales direcția opusă așteptărilor voastre. Important să descoperiți acel "ceva" care îl face pe copilul vostru fericit.
SFAT: Fiți atenți la detalii. Dacă copilul cântă în orice circumstanțe nu s-ar afla, desenează orice suprafață care i se întâlnește în cale, iubește să citească poezii, să construiască figuri geometrice sau să cânte la pian, acesta este un semn clar că ați descoperit un nou talent în copilul dvs. și acesta trebuie dezvoltat.
2. Fiți aproape când copilul lasă mâinile în jos
Chiar dacă copilul găsește acel “ceva” și se dedică totalmente acestei activități, mai devreme sau mai târziu, el va ajunge la sentimentul de nehotărâre, sau poate chiar neregăsire. Și dacă la început a fost greu să-l susțineți în noul său hobby, la fel de greu va fi să acceptați renunțarea.
SFAT: Încercați să înțelegeți motivul renunțării și ajutați-l să rezolve problema. Nu-l certați dacă renunță definitiv. Oferiți-i încredere, încercași să-l inspirați prin propriile exemple, oferiți-i alte soluții și alternative. Încercați să-l învățați să lupte pentru ceea ce iubește cu adevărat și ajutați-l să se regăsească din nou.
3. Investiți în educație
Actualmente este greu să fii mamă și femeie de succes. Programul încărcat de muncă și treburile casnice uneori nu vă permit să dedicați mai mult timp pentru activitățile extra școlare a copilului.
SFAT: Informați-vă despre training-uri, oferte și cursuri disponibile în cadrul școlii sau a centrelor de studii din apropiere. Vedeți programul de studii, orarul, aflați detalii despre avantajele lecțiilor și analizați rezultatele.
Anume din acest motiv, Centrul de Limbi Europene "Oratorica" a lansat un nou format de cursuri, "ART Oratorica" bazat pe dezvoltarea personală a copilului. Scopul nostru este să ajutăm copiii să capete încredere în sine, să-și dezvolte aptitudinile de comunicare, gândirea, atenția, și nu în ultimul rând să-și dezvolte inteligența sa emoțională. De asemenea, punem accent pe cursurile de dezvoltare a talentelor: canto, teatru, coregrafie, etc. Mai mult, pe lângă arta comunicării și dezvoltarea talentelor, vă punem la dispoziție cursul de "Bunele Maniere". Astfel, copilul va cunoaște regulile de conduită, comunicare și comportament.
Mai jos vă prezentăm cursurile disponibile pentru copii:
Fiecare curs este orientat pe educația copilului de a conlucra cu mediul înconjurător, pe controlul impulsurilor violente, pe dezvoltarea răbdării, a înțelegerii și a abilităților de comunicare. Indifererent de ramura de specialitate pe care o veți alege, veți observa rezultate concrete la finele fiecărui curs.
×
Hai să fim prieteni
Aflați tot ce e mai important și util pentru familie: urmăriți foto reportaje, citiți articole cu specialiști autoritari, interviuri și recomandări ale mamelor cu experiență, treceri în revistă ale celor mai bune locuri și celor mai semnificative evenimente.
Alăturați-vă!
Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text
.