Articolul se referă la temele:

Produsele pentru slăbit care NU ajută la slăbire0

Produsele pentru slăbit care NU ajută la slăbire

Cafeaua verde, fructele goji, ananasul — piața media ne-a invadat cu informații despre cât de eficiente sunt aceste produse în lupta cu kilogramele în plus. Ce doză de adevăr conțin aceste afirmații, aflați în continuare.

Deși mulți consideră că în viață nu există miracole, totuși internetul, ziarele, ba chiar vânzătorii de la piață afirmă că au găsit secretul unui corp suplu. Ne sunt propuse produse naturale pe care doar trebuie să le cumpăram, iar a doua zi să începem consumarea lor și ... voila! În postură de exemple vădite sunt vedetele de peste ocean, despre care ni se spune că ar arăta atât de bine, datorită faptului că utilizează în meniul lor cafea verde, fructe goji sau ghimbir. Cât adevăr și câtă sete de bani se ascunde în spatele acestor afirmații?

Vă prezentăm părerea experților, informații preluate din enciclopedii și cărți de specialitate.

Fructele goji sau cătina de garduri

Medicul dietolog din Marea Britanie, Allison Hornby, spune că fructele goji și toate produsele fabricate pe bază de fructe goji, fac parte din categoria alimentelor sănătoase. Totuși, până în prezent nu au fost făcute cercetări care să fi demonstrat că aceastea ar ajuta cumva la slăbit. Dimpotrivă, fructele goji sunt contraindicate în timpului tratamentelor pentru subțierea sângelui, persoanelor cu afecțiuni renale și celor ce sunt alergici la polen. Din cauza cantității mari de oxalați, pe care o conțin aceste fructe, calciul nu poate fi absorbit în oase, iar aceasta favorizează apariția pietrelor la rinichi. După părerea lui Allison Hornby, mai sănătos și mai econom ar fi să cumpărați fructe și legume diferite și să le consumați ori de câte ori veți avea poftă.

La Chișinău 1 kilogram de fructe goji costă 450-500 de lei. Faceți singuri calculele — câte kilograme de alte fructe și legume ați putea cumpăra pe acești bani?!

Cafeaua Verde

Aprope pe toate gardurile din capitală sunt anunțuri — "cafea verde pentru slăbit". 200 de grame costă 175-250 de lei. Vânzătorii, dar și informațiile postate pe internet, ne asigură că acesta este pur și simplu un miracol în lupta cu kilogramele în plus.

Expertul în cafea, Serghei Reminnii, proprietarul și directorul general al companiei "IONIA il caffe", ne asigură că nu există nicio diferență între boabele verzi de cafea și cele deja coapte. Cantitatea de cofeină este aceeași la toate etapele de maturizare. Cu adevărat, cafeaua stimulează pofta de mâncare, crește tensiunea arterială, crește capacitatea de lucru intelectual și…atât.

În vânzare este și cafea verde cu ghimbir — un fel de "miracol dublu"…

Ghimbirul

Ghimbirul este un condiment, iar sarcina sa pricipală este de a oferi anumite gusturi mâncării. Deoarece conține alcaloizi, acesta stimulează secreția sucului gastric. În cazul în care o persoană ar avea aciditatea crescută, stimularea suplimentară prin consumarea ghimbirului, ar duce la dezvoltarea gastritei sau a ulcerului peptic.

Medicul dietolog Mihail Ghinzburg afirmă : "La ora actuală nu există niciun studiu care ar demonstra că ghimbirul, consumat într-un fel sau altul, ar duce la pierderea din greutate. Mai mult decât atât, dacă cafeaua verde nu este eficientă și ghimbirul la fel, de ce aceste două produse se vând împreună, motivându-se că această combinație are efect dublu? Este un non-sens…"

Ceaiurile pentru slăbit

Nu există farmacie care nu ar avea în vânzare asemenea ceaiuri. Prețurile variază de la 30 și până la 80-120 de lei. Având o componentă sută la sută naturală, aceste ceaiuri ne duc cu gândul la un mic dejun pe care îl savurăm cu plăcere — o ceașcă de ceai + o prăjitură. Chipurile, noi ne delectăm, iar ceaiul își face efectul fără să depunem efort. Nici pe aproape de realitate — combinația acestor plante este în așa fel, încât acest produs să aibă 3 direcții de acțiune: laxativ, diuretic, creator de grețuri. Mâncarea nici nu se va asimila, iar organismul nu va obține strictul minim de glucide și proteine. Fie veți sta doar pe closet, fie veți vomita.

Cele mai periculoase sunt ceaiurile pentru slăbit care se vând fie la piață, neavând certificate de calitate, fie pe internet. Marea majoritate conțin substanțe psihotropice și o doză mare de cofeină. Crează stări de neliniște, euforie, tremor, scad considerabil pofta de mâncare. Posibil veți slabi, doar că există probabilitate ca după acesta să fiți internați în spital.

Grepfruitul și Ananasul

În comparație cu celelalte citrice, grepfruitul conține o cantitate mai mică de zahăr. Totuși, conform unor cercetări, anume zahărul din acest fruct (fructoza) contribuie la acumularea de grăsimi. Acizii din fruct și gustul său amar stimulează activitatea stomacului, deci cresc pofta de mâncare.

Ananasul conține bromelaină. După proprietățile sale, bromelaina seamănă foarte mult cu lipaza intestinală, care descompune grăsimile. Aceste grăsimi sunt absorbite în organism și se repartizează în felul următor: unele se ard în masa musculară, altele rămân ca rezervă. În concluzie, ananasul contribuie la o mai bună asimilare de grăsimi și nicidecum la pierderea în greutate.

Bicarbonatul de sodiu

Mult mai ieftin, mai accesibil decât celelalte "produse-minune". Cu toate acestea, vânzătorii de pe net au tupeul de a scrie pe site-urile lor că, doar la ei "puteți cumpăra bicarbonat de sodiu adevărat"!

Dietologii s-au împărțit în două tabere. Unii afirmă că bicarbonatul de sodiu, ar putea duce la o ușoară pierdere în greutate dacă este consumat exact așa cum vă prescrie medicul. Deci, înainte de a începe să beți acest produs, neapărat consulați un medic. Alții aduc exemplul utilizării bicarbonatului de sodiu la bucătărie, pentru curățarea murdăriei de la aragaz, chiuvetă, veselă murdară. El, practic, roade suprafața. Uite așa se va roade și mucoasa stomacului nostru. Indiferent dacă sunteți sau nu bolnavi de stomac, după consumul acestui produs, la sigur, veți avea probleme gastrice.

Totuși, atât unii, cât și ceilalți recomandă să facem baie cu bicarbonat de soliu. Acesta tonifică pielea.

Rămâne să decideți singuri dacă se merită sau nu să riscați cu sănătatea și banii dvs. consumând aceste produse.

Sursa: Familia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sănătate»

Articole populare a rubricii «Sănătate»