10 pași pentru ca de Anul Nou dorințele să devină realitate0

10 pași pentru ca de Anul Nou dorințele să devină realitate

Foarte curând, în noaptea dintre ani, cu toții ne vom pune câte o dorință. Apoi va veni luna ianuarie și … nu se va produce nicio schimbare. Cum să ne punem corect dorințe și ce să facem pentru ca acestea cu adevărat să se realizeze – relatează psihologul, astropsihologul și numerologul, Natalia Melehina.

Moș Crăciun nu există!

Ah, Anul Nou! Sărbătoarea speranței la un miracol, sărbătoarea cadourilor mult așteptate, sărbătoarea întâlnirilor fericite și așteptării multor schimbări. Bineînțeles, a unor schimbări spre bine. Dar oare nu poți primi un cadou cu prilejul unei alte sărbători sau să te întâlnești cu prietenii, familia într-o altă zi? Ori cineva vă interzice să credeți în minuni în zilele obișnuite? Nu, dar anume de Anul Nou, există un magician – Moș Crăciun, care îndeplinește orice dorință. Din acest motiv, această sărbătoare a și devenit magică. Voi fi sinceră, dar să nu povestiți nimănui, pentru că vor zice că pentru o fată matură nu e serios – eu cred în Moș Crăciun. Și, da, eu tot îi cer cadouri și îmi pun dorințe și, imaginați-vă – acestea se îndeplinesc. Iar cei ce afirmă că Moș Crăciun nu există – și cadourile le sunt pe potrivă sau, în genere, nu primesc nimic.

Eu am înțeles într-un moment: pentru ca dorințele să se împlinească, trebuie să te pregătești pentru ele și să le ceri corect. Vă voi împărtăși rețeta mea de împlinire a dorințelor, care, apropo, este valabilă și pentru alții. Este un fapt verificat.

Așadar, 10 pași necesar de efectuat pentru ca în Noul An dorințele să devină realitate

  1. Este un pas evident pentru toată lumea, dar, după cum demonstrează practica, totuși aici majoritatea oamenilor se împiedică. Trebuie să știți ce vreți și pentru ce vă trebuie.
    Din acest motiv, vă recomand să vă adresați două întrebări:

    • Pentru ce îmi trebuie aceasta?
    • Ce se va schimba pentru mine, atunci când această dorință se va împlini?

  2. Este important ca dorința să fie formulată clar. ”Vreau să călătoresc”. Unde, când, cu cine, cât timp vreau să petrec în această țară etc. Aceasta e necesar pentru a putea face al 5-lea pas și, bineînțeles, pentru ca Moș Crăciun să știe exact ce foaie de călătorie să vă ofere în dar.

  3. Dorințele trebuie să fie formulate pozitiv. Imediat vă explic. Să luăm drept exemplu dorința de ”a slăbi”. Creierul aude informația ”slab” și vă ofere ceea ce ați solicitat. Dar, până la urmă, cum e corect? Deci cum e corect? E corect să vă gândiți ”vreau să fiu suplă”. O altă dorință răspândită – ”să nu mă îmbolnăvesc”. E cunoscut deja faptul cum procedează creierul cu părticica ”nu” - o ignoră. La ieșire obțineți ”îmbolnăvesc”. În plus, depuneți un efort titanic pentru a nu vă îmbolnăvi și pentru a vă menține la suprafață. În timp ce a fi sănătos și a înflori e mult mai plăcut.

  4. Timpul. Este necesar să înțelegeți când aveți nevoie de aceasta și de când timp veți avea nevoie pentru aceasta. De exemplu, ați decis să deveniți un design renumit. Doar înțelegeți că aveți nevoie de timp pentru studii, cel puțin pentru a face niște cursuri de design. Din acest motiv, e dificil să-ți dorește acest vis să se realizeze chiar a doua zi. Pe de altă parte, poate sunteți talentat și păstrați deja în dulap o colecție vestimentară. De aceea indicați termenii de realizare, dar să fie termeni optimi.

  5. Viziune senzorială. Cum veți afla că ați primit ceea ce v-ați dorit? Ce veți vedea, auzi și simți, atunci când vi se va împlini dorința? Astfel faceți cunoștință cu dorința dvs., știind cum arată aceasta. Și, cel mai important, știți ce anume ați vrea să primiți și să simțiți de la realizarea visului propriu.

  6. Este dorința dumneavoastră? La ce mă refer? La cauza din care multe dorințe nu se îndeplinesc. Să luăm măcar dorința de a te căsători, de a fi admis la universitate sau de a cumpăra un automobil. Cu adevărat este dorința dvs.? Sau e dorința părinților, a prietenilor? La ce bun vă trebuie? Pentru a vă simți o persoană de succes? Dvs. sunteți încrezut că anume aceasta vă va oferi acel succes propriu-zis? Aici are loc cunoașterea dorinței reale.

  7. Abordarea ecologică a dorinței în viziunea dvs. La acest pas, vă adresați întrebarea: ce voi pierde, dacă dorința mea se va împlini? Acceptați aceste pierderi? Cum pot fi compensate sau evitate aceste pierderi? Veți spune că dorințele nu sunt legate de pierderi. Probabil, dar! Visând să creăm o familie, pierdem o parte din libertate, visând să devenim un freelancer, putem pierde stabilitatea, devenind zvelt – în caz de eșec, pierdem posibilitatea de a da vina pe exteriorul nostru. Din acest motiv, inconștiența strigă tare lui Moș Crăciun: ”Nu avem nevoie de aceasta!”.
    Plus la aceasta, regula principală a dorinței – nu e de a lua de la cineva, ci de a primi de la universul bogat ceea ce acolo e foarte mult. ”Vreau casa lui Vasile” sau ”Visez la propria casă cu două etaje, bazin, sală de fitness (după propria fantezie), în care îmi va fi cald și mă voi simți confortabil, care va fi amplasată într-un oraș anume”.

  8. Determinați care este primul pas în calea obținerii celor dorite. Cu toții ne amintim bancul despre cum un bărbat îl ruga pe Dumnezeu să-i ofere bogăție sau să câștige potul la loterie, rugăminte la care Dumnezeu i-a răspuns: ”Bărbate, măcar cumpără biletul”. Vreau un automobil nou – deci primul meu pas va fi studierea pieței, a modelului pe care mi-l doresc, culoarea, anul, prețul etc. și îmi voi dori acest lucru (astfel facem și pasul nr. 5).

  9. Să credem și să dorim. Nu vă limitați. Nu de puține ori aud fraza: ”Oricum niciodată nu voi câștiga nimic” sau ”Niciodată nu am noroc”. Deci, vă voi ”bucura” – și în acest an nu se va schimba nimic. Fiți indiscreți atunci când este vorba despre dorințele proprii, cereți curajos ceea ce vă pare a fi ireal. Aveți încredere în propria persoană.

  10. Desenați dorința pe care o aveți. Atunci când decupăm de prin reviste și lipim, desenăm, ne descriem dorința, îi oferim lui Moș Crăciun posibilitatea de a înțelege clar ce ne dorim, iar inconștientului nostru – ceea la ce ar trebui să atragem atenție în momentul în care dorința se împlinește, însă eu nu o văd.

Și, gratitudinea – acea energie care permite ca dorințele să fie realizate una după alta. Învățați să simțiți recunoștință sinceră, iar odată cu aceasta și bucurie.

Cunosc o persoană care visa foarte mult la libertate și a primit-o – a divorțat, s-a concediat, și-a schimbat cercul de prieteni. Dar a conștientizat că a obținut libertatea râvnită, abia peste câțiva ani. Nu s-a referit la aceasta? Posibil. Păi trebuia să se spună despre ce fel de libertate este vorba. Acum este fericit.

Puneți-vă conștient dorințele, visați, credeți în minuni, acestea se vor împlini, știu cu siguranță. Permiteți copilașului dvs micuț să creadă, el știe foarte bine cum se face acest lucru. Și fie ca toate dorințele pe care le aveți să se împlinească în Noul An. Ah, da, vă voi destăinui o mare taină – Moș Crăciun poate fi oricine – iubitul dvs., mama, tata, o persoană vecină, patronul, prietenul sau însăși Moș Crăciun. Acesta vine sub chipuri diferite, nu-l alungați.

La mulți ani!


Natalia Melehina

Coordonatorul proiectului Familia.md.
Psiholog-expert în psihologia relațiilor.



Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Natalia Melehina — Coordonatorul proiectului Familia.md. Psiholog Tel.: 068 44-66-24

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu