26 aprilie 2024

Iată cum vor activa instituțiile de învățământ în ajunul sărbătorilor din luna mai

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău aduce în atenția comunității activitatea instituțiilor publice de învățământ: grădinițe, complexe educaționale școli primare-grădinițe și gimnazii-grădinițe, în ajunul zilelor de sărbătoare nelucrătoare din luna mai, 2024.

Așadar:

  • 30 aprilie și 08 mai, 2024 - instituțiile cu învățământ preșcolar vor activa conform programului de activitate de la 7:00 – 17:00 (în ajunul zilelor de sărbătoare);
  • 03 mai și 10 mai – programul de activitate al instituțiilor cu învățământ preșcolar va fi stabilit de la 7:00 – 16:00 – (în ziua de vineri înaintea zilelor de sărbătoare nelucrătoare Paștele și respectiv Paștele Blajinilor).

Menționăm faptul că, la solicitarea părinților aflați în situația de imposibilitate stringentă (motivată) de a prelua copiii mai târziu se vor organiza grupe de serviciu pentru copii.

Totodată, în învățământul primar, secundar, gimnazial și liceal, durata lecțiilor este stabilită prin Ordinul MEC. Astfel, perioada de desfășurarea a orelor în ajun de sărbători / zile libere nu poate fi modificată.

DGETS recomandă respectarea prevederilor actelor normative ce reglementează activitatea instituției: Codului muncii al Republicii Moldova, art.102; Convenției colective de muncă (nivel municipal) pentru anii 2021-2025, Contractului individual de muncă, Fișei postului, Regulamentului intern ș.a. întru buna desfășurare a activităților în ajunul sărbătorilor.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 2 Vizualizări de la publicare: 10
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.