De fapt, bănuiam că actualmente înghețata nu este la fel de naturală și benefică precum era în copilăria mea, dar un incident m-a făcut să mă gândesc în mod special asupra acestui fapt. . Așa s-a întâmălat că am uitat să punem în frigider înghețata, aceasta râmânând pe masă pentru o lungă și fierbinte noapte de vară. Și ce am descoperit? Nu, nu o mică băltoacă topită. Spre mirarea noastră, înghețata își păstrase forma, culoarea și aroma, doar puțin s-a lățit. Din ce ingrediente ar trebui să fie pregătită, ca să nu se topească la temperatura de 27 de grade? Răspuns la această întrebare puteți găsi pe etichete, dacă le citiți cu atenție. În cel mai bun caz, este lapte praf+emulgători, în cel mai rău — doar ulei de cocos și palmier.
După acea întâmplare, am decis să preiau controlul asupra situației. Am încercat o mulțime de rețete de înghețată de pe internet, și prin metoda probei și a greșelilor, am ales cea mai simplă rețetă de preparare a înghețatei de casă. Are un gust minunat. Chiar și feciorul meu, care este foarte pretențios (pe care, spre exemplu, nu-l poți minți cu suc de casă, spunând că este de la magazin), a apreciat înghețata și o mănâncă cu plăcere. Soțul, care cu mare scepticism urmărea experimentele mele, la fel în rezultat a dat preferință noii înghețate. Acum doar de aceasta și mâncăm.
Așadar, rețeta:
Smântână (cu grăsime de 15-20 %) — 500-700 g.
Lapte condensat — o cutie (350-400 g).
Atât! Niciun fel de ouă, frișcă, gelatină și alte ingridiente. Batem smântâna cu laptele condensat, turnăm în forme și punem în frigider pentru 3 ore.
La dorință, puteți adăuga în înghețată vanilină, cacao, miez de nucă mărunțită, ciocolată, cocos, stafide, fructe. Dar, în varianta originală înghețata este delicioasă.
Aspecte importante:
1. Cupărați lapte condensat original! Acum pe rafturile din magazine sunt o sumedenie de mărfuri contrafăcute, în cutii asemănătoare, dar cu conținut diferit. Neapărat citiți conținutul — ar trebui să fie praparat doar din lapte natural și zahăr. Niciun fel de grăsimi vegetale, arome suplimentare etc. Apropo, dacă dispuneți de timp suficient, puteți și acasă prepara lapte condensat.
2. Cu cât smântâna e mai grasă, cu atât mai densă și mai "grea" este înghețata. Cu cât e mai mic nivelul de grăsime, cu atât e mai mare probabilitatea de a apărea în înghețată mici formațiuni de gheață. De câteva ori, am încercat să prepar înghețată din smântână de casă — mie nu mi-a plăcut. Are un miros specific. Deci, cumpăr smântână obișnuită, de la magazin.
3. Puteți turna înghețata în recipiente obișnuite din plastic sau silicon. Eu am cumpărat boluri speciale pentru înghețată. Acestea sunt ieftine, dar foarte comode. Pentru a scoate ușor înghețata din recipiente, le puteți ține un minut în apă caldă.
×
Hai să fim prieteni
Aflați tot ce e mai important și util pentru familie: urmăriți foto reportaje, citiți articole cu specialiști autoritari, interviuri și recomandări ale mamelor cu experiență, treceri în revistă ale celor mai bune locuri și celor mai semnificative evenimente.
Alăturați-vă!
Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text
.