O rețetă de chec – extrem de simplă, din ingrediente ce sunt la îndemâna fiecăruia. Mai mult chiar, pentru a găti acest chec, nu aveți nevoie nici măcar de mixer. Așadar, spor la treabă!
Ingrediente:
- 4 ouă;
- Un praf de sare;
- Vanilie sau coajă rasă de lămâie, portocală;
- 2 pahare de zahăr (250 ml);
- 1 pahar de lapte;
- 1 pahar de ulei fără miros;
- 4 pahare de făină;
- 2 pliculețe de praf de copt sau 20 gr.
Mod de preparare:
- Cu ajutorul unui tel, mixăm ouăle cu zahărul, sarea și vanilia.
- Adăugăm laptele și, treptat, uleiul.
- Făina proaspăt cernută o amestecăm cu praful de copt și în 2-3 etape o adăugăm la restul ingredientelor.
- În aluat putem adăuga vișină, zmeură, mere, nuci, fulgi de cocos, alune etc.
- La fel, putem împărți aluatul în două și în una dintre părți adăugăm cacao. Astfel obținem două culori.
- Turnăm aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu puțin ulei și tapetată cu făină. Tava trebuie să aibă diametru de 24 cm sau putem opta pentru tavă în formă de colac, ori puteți face brioșe.
- Coacem la 180 gr, până trece testul scobitorii.
Sfaturi utile:
După ce scoatem din cuptor, lăsăm cheсul câteva minute în tavă, apoi îl scoatem și presurăm cu zahăr pudră.
Dacă vreți să ungeți checul cu glazură de ciocolată, atunci o faceți după ce se răcește.
Poftă mare! Cu drag, Veronica Ciochină.
×
Hai să fim prieteni
Aflați tot ce e mai important și util pentru familie: urmăriți foto reportaje, citiți articole cu specialiști autoritari, interviuri și recomandări ale mamelor cu experiență, treceri în revistă ale celor mai bune locuri și celor mai semnificative evenimente.
Alăturați-vă!
Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text
.