Delicat, gustos și, cel mai important — sănătos! Acest cașaval este pregătit doar din ingrediente naturale. Vă recomand să-l serviți pe pâine cu maia, semințe de susan și ierburi aromate — o combinație perfectă.
Pentru cașcaval avem nevoie de:
- 1 litru de lapte;
- 200 gr smântână;
- 3 ouă;
- 1 linguriță de sare.
Pași de urmat:
- Punem laptele la fiert și adăugăm sare.
- Într-un vas amestecăm ouăle cu smântâna.
- Când laptele ajunge la punctul de fierbere, turnăm compoziția de smântână cu ouă, amestecăm și lăsăm compoziția la foc mic aproximativ 7-8 minute. Atunci când compoziția începe să formeze fulgi mășcați, opriți focul. Lăsăm să se răcească puțin.
- Într-o sită aranjăm o strecurătoare sau tifon pus în două, turnăm compoziția deasupra, punem o greutate de minimum 1 kg (eu am pus un borcan cu apă). Lăsăm până se răcește complet.
- După ce se răcește, scoatem cașcavalul din formă și îl dăm la frigider pentru minim 2 ore.
În cazul în care nu dispuneți de produse de casă și intenționați să folosiți ingrediente din comerț, atunci luați lapte de 3%, smântână de 20%.
Notă! Gustul cașcavalului nu e la fel ca a celui din comerț, în schimb e sănătos și sigur pentru copii. Puteți folosi și diferite adaosuri – oregano, mărar, nuci sau altele (după preferințe).
×
Hai să fim prieteni
Aflați tot ce e mai important și util pentru familie: urmăriți foto reportaje, citiți articole cu specialiști autoritari, interviuri și recomandări ale mamelor cu experiență, treceri în revistă ale celor mai bune locuri și celor mai semnificative evenimente.
Alăturați-vă!
Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text
.